Home Page Termékleírás Felhasználási útmutató Partners Contacts

Larger diameter of flowers!

Darker green leafs!

Loose, airy roots environment!

Nutrient-rich soil conditioner
Continuous nutrients batching!

Better quality of soil life!

Exclusively made of natural materials, no added chemicals!

Nearly 50% water savings!

Naše dogogodišnje pretrage i inoviranja u oblasti uzgoja biljaka, rezultirale su 

nov proizvod koji  ujedno znači i novi pristup temi. 

Dobro je znano da biljake i plodno tle žive u stanovitom spoju. Naš novi pristup se ogleda u tome, da mi ne manipuliramo kemikalijama u tokovima uzimanja biljci potrebnih hranjivih tvari, već pospješujemo, aktiviziramo životne procesu u tlu. Biljka ovo naglašeno oživljavanje u korjenovom sistemu iskorištava na svojtven način.

Plodno tlo je idealno mjesto gdje dolazi do izražaja tekmičenje za hranjivim tvarima izmedju mikroorganizama, gljivica i biljaka. Znastvenici suglasno tvrde da kvalitet života u tlu znatno, čak prijesudno utiče na razvoj biljaka.

Pogledajmo što se dogadja kada nam je cilj promatranja znatno poboljšanje životnih uvjeta onih korisnih mikroorganizama koji su važni za biljni svet. Što ako ih idealno nahranimo gnojivom, napojimo vodom i opskrbimo vazduhom? Što ako im izgradimo „stambeno naselje”? Ako su uvjeti života u tlu optimalni onda od toga i biljka profitira!

Uloga agrootera - preparata za napajanje u zoni korjena:

Ćelija preparata nije slučajno zakrivljena i šuplja poput tjestenine. Prospemo li u udubljenje tla, neke će se ćelije okrenuti prema gore, ili dole, a neke približno vodoravno. Uspravna ćelija će se napuniti vodom (kao kakva posuda), rastopiće hranjive tvari i zadržati ih u tekućem stanju. Ako se pak okrene otvorom prema dole, ćelija će zadržati mjehur zraka

víz levegő

Na primjer, ako kod pikiranja, presadjivanja rasada, stavimo cca 7 dkg (jednu šaku) ćelija za napajanje pod korjenje, bićemo svedoci nevjerojatnih pojava u korenovom sistemu. Agrooter če početi napajanje, zahvaljujući svojstvenoj proizvodjačkoj tehnologiji tako da odgovarajućim gnojivom snabdje i mikroorganizme u tlu. Prešovana koloidna zrnca od kojih je agrooter izradjen, biće praktički „opsednuta” kolonijama  korisnih mikroorganizama i gljivica.

Korjen svake biljke raste i razvija se u pravcu gdje ima vlage. Biljka će pronaći put do unutrašnjosti ćelije sa vodom. Korjen će ispuniti prostor unutar svake ćelije. Ovo ima naročitog značaja za vrieme suše, kada korjen crpi vlagu iz „rezervoara” agrootera gdje je voda za vrijeme padavina ostala u klopci. Bitiće to pravi pojas za spašavanje i za biljku i za mikroorganizme tla. Primjenom agrootera se postiže znatna ušteda vode za navodnjavanje. Ta ušteda može da premaši i preko 50%.

Vodopropusna moć tla dolazi do izražaja čak i u slučaju prezasićenosti vlagom. Pojedine ćelije, naime, zadržavaju viškove, dok druge akumuliraju zrak.

U suhom tlu biljka teško dospjeva to gnojiva. Ukoliko i uspe prikupiti gnojivo, ono će biti upotrebljeno za razvoj i jačanje korjena.

U preplavljenoj zemlji, zbog nedostatka zraka, biljka se teško hrani.

Ako se tlo zgrudva, usled prevladavajuće vlage, u nedostatku zraka ni biljka, a niti voda može prokrčiti put kroz teško, suho, nerastresito grumenje. Bez vlage i zraka, korisnim mikroorganizmima u tlu ostaju tek oskudni uvjeti života.

Biljke uzimaju elemente gnojiva u joniziranom obliku, hidratantno, a ove procese „pretvaranja” u svojim životnim tokovima, mikroorganizmi tla, zajedno sa gljivicama -ponavljaju. Agrooter je radi toga snabdjeven sa odgovarajućim mikro i makro elementima. Više gnojiva i nije potrebno. Dodatno djubrenje postaje izlišno. Šuplje ćelije u obliku roga ponašaju se kao hranjivi štapići. Izlučivanje, rastapanje gnojiva je medjutim ovdje kod agrootera daleko sporije. U usporedbi sa vještačkim djubrivima, dejstvo ovog novog gnojiva je daleko dugotrajnije.     

U korjenovom sistemu biljke, nov proizvod (u obilku zakrivljene cijevi) uspjeva stvoriti rastresitost, prozračnost i vlažan prostor koji doprinosi još stabilnijim životnim uvjetima u zoni korjena biljke.

 

Agrooter ili preparat za napajanje i kondicioniranje korjena izradjen je od isključivo prirodnih tvari.

Riječ je o jedinstvenom madjarskom patentu!

 

Delap.hu

.

oazis.hu

oazis.hu

Home page Product Description User guide Partners Contact