Home Page Termékleírás Felhasználási útmutató Partners Contacts

Larger diameter of flowers!

Darker green leafs!

Loose, airy roots environment!

Nutrient-rich soil conditioner
Continuous nutrients batching!

Better quality of soil life!

Exclusively made of natural materials, no added chemicals!

Nearly 50% water savings!

Пезултатом наших истраживања и иновација у области узгоја биљака, настао је нов производ који уједно значи нов приступ теми. Као што је познато, између биљке и плодног тла постоји сасвим одређена веза. Наш нов приступ се огледа у томе, да у зимању билјци потребних храњивих материја, ми не тежимо манипулацији разним хемикалијама. Напротив, активизирамо животне процесе у тлу. Биљка ово наглашено оживљабање у копреновом систему искориштава.

Плодна земља је идеално место где до изражаја долази такмичење за храњивим материјама између микроорганизама, гљивица и биљака. Стручњаци  јединствено тврде да квалитет живота у земљишту знатно, чак пресудно утиче на развој биљака. 

Погледајмо ста се дешава када пажњу усредоточимо на знатно побољање услова живота оних корисних микроорганизама тла који су пресудни за биљни свет.  Шта ако прво њих идеално напојимо водом, ваздухом и нахранимо? Шта ако им створимо „стамбено насеље“ ? Ако су услови живота у земљи оптимални, онда од тога и биљка има користи!  

Улога  препарата за напајање и кондиционирање (агрутера) у зони корена:

Ћелиiа није случајно закривљена и шупља као тесто у облику рога. Када ове ћелије сипамо у неко удубљење у земљи, неке ће се окренути орвором према горе, неке према доле, односно неке приближно водоравно. Успрвна ћелија ће се напунити водом (као посуда), вода ће растопити храњиве материје и задржаће их у течном стању. Ћелије са отвором према доле задржаће мехур ваздуха.

víz levegő

На пример, ако код пикирања, или пресађивања расада под корен ставимо шаку (око 7 декаграма) препарата за напајање, бићемо сведоци невероватних брзих промена у кореновом систему. Агрутер почоње напајање, захваљујући специфичној произвођачкој технологији на тај начин, да одговарајућим гнојивом снабдева и биљку и микроорганизме у земљи. Ћелије препарата произведене су од пресованих колоидних зрнаца које ће убрзо након клијанја иили пресађивања пасти под „опсаду“ колонијама микроорганизама и гљивица, становника тла.

Природно је да корен сваке биљке растеasteи развиа се у правцима где има влаге, воде, Биљка ће пронаћи пут до унутрашњости ћелије са водом. Корење ће испунити сваку ћелију. Ово има нарочитог значаја за време суше, када корен црпи влагу из резервоара агрутера, дге се вода задржала за време киша и падавина, одноцно где је остала у „клопци“. Биће то прави појас за спасабање и за жедну биљку, а и за микроорганизме тла који оскудевају. Применом агрутера се тако постиже знатна уштеда воде за наводњавање. Штедња моће да премаши и 50 процената.

Водопропусна моћ тла биће такође повећана чак и у случају презасићености влагом (стајаће воде). Наиме, док поједине ћелије држе воду, друге акумулирају ваздух. У исушеној земљи биљка тешко досеже до гнојива. Уколико и успе прикупити гнојиво, оно ће у суши бити употребљено за развој и јашање корена.

У преплављеној земљи, згоб недостатка ваздуха, биљка се тешко храни.

Ако се тло згрудва, услед превелике влаге, у недостатку ваздуха нити биљка а ни вода не може прокрчити себи пут кроз тешко и рврдо, нерастреситу грумење. Без благе и ваздуха, појединим корисним микроорганизмима у тлу остају веома оскудни услови за живот.

Биљке узимају елементе гнојива у ионизованом облику, хидратантно (упијајући увек у присуству благе). Микроорганизми учествуу у њиховим животним токовима, процесима „претварања“ заједно са гљивицама. Овај спој се вечито понавља. Aгрутер je због тога снабдевен са одговарајућим микро и макро елементима гнојива. Има га толико да бише и не ртреба преко тога. Значи додатно ђубрење је излишно. Шупље ћелије у облику рога поначају се као храњиви штапићи познати цвећарима. Само што је растапање гнојима (испирање) у случају агрутера дешава далеко спорије.У поређењу са вештачким ђубривима, дејство овог новог препарата је далеко дуготрајније.

У кореновом систему биљке, нов производ (облика закривлјене цеви) успева створити раствеситост, ваздучаст и стално влажен простор у земљи који доприноси јос стабилнијим укупним условима живота у зони корена биљке.

 

Агрутер, одхосно препарата за напајање и кондиционирање корена израђен је исклјучиво од природних материјала.

Реч је о једниственом мађарском патенту!

 

Delap.hu

.

oazis.hu

oazis.hu

Home page Product Description User guide Partners Contact